Michalovským nadjazdom môžu opätovne prechádzať motorové vozidlá

22.12.2012 Michalovce

Michalovce 22. decembra (TASR) - Po mostnom nadjazde v Michalovciach, ktorý prešiel v uplynulých mesiacoch tohto roka rozsiahlou revitalizáciou, môžu opätovne prechádzať motorové vozidlá.

Jeho obnova v rozpočtovom náklade vyše 2,14 milióna eur však ešte nie je úplne dokončená. V rekonštrukčných prácach, ktoré v týchto dňoch pozastavili, budú pokračovať cestári na jar budúceho roka.

Pre opravu nadjazdu v Michalovciach, ktorá odštartovala vo februári tohto roka, ho museli v uplynulých mesiacoch motoristi obchádzať po náhradnej trase. Cestná stavba je ale po čiastočnej revitalizácii motoristom opätovne prístupná od piatku 21. decembra.

Ako TASR informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Iveta Fedorová, revitalizácia nadjazdu sa v týchto dňoch dočasne pozastavila. "Na jar budúceho roka bude pokračovať sanáciou spodnej časti stavby, doprava však počas pokračujúcej rekonštrukcie už obmedzovaná nebude," poznamenala.

Michalovský nadjazd je dôležitým dopravným uzlom pri vstupe či výstupe z mesta. Prechádza ním cesta prvej triedy I/50. Fedorová dodala, že obsahom projektu nie je iba oprava spomínanej cestnej stavby, ale aj ďalších častí priľahlej dopravnej infraštruktúry. "Do dnešného dňa sme zrealizovali práce na obchádzkovej trasa a úpravu železničného priecestia či signalizačných zariadení, ktoré sa na nej nachádzajú," vysvetlila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, michalovský nadjazd disponuje po čiastočnej rekonštrukcii novými ložiskami, mostnými prahmi, spriahajúcou doskou, rímsami, hydroizoláciou a asfaltovým povrchom, čím sa vytvorili podmienky pre jeho opätovné sprístupnenie motoristickej verejnosti.

Rekonštrukcia nadjazdu s dĺžkou 292 metrov bola vzhľadom na jeho porušenú statiku nevyhnutná. "Jeho stavebno-technický stav je ohodnotený parametrom VI - ako veľmi zlý," informovala TASR Fedorová v marci tohto roka. Modernizácia tejto stavby by mala priniesť motoristom podľa jej slov viac pohodlia a bezpečnosti na cestách.

"Vzhľadom na zmenu voľnej šírky vozovky nadjazdu z dvoch jazdných pruhov na tri a pridaním dvoch pruhov smerom do mesta, vzniknú podmienky pre väčšiu plynulosť cestnej premávky," uzavrela hovorkyňa SSC.
 

Vyberte región